Październik w klasie 2b upłynął pod hasłem „Mistrzowie kuchni”! To właśnie nasi uczniowie zamienili się w prawdziwych kulinarnych ekspertów!
W ramach innowacji pedagogicznej „Umiem, potrafię, zrobię sam!”, realizowanej w klasie 2b, uczniowie poznawali tajniki zdrowego gotowania, zasad higieny oraz dobrego zachowania przy stole . Sala lekcyjna na chwilę przemieniła się w pachnącą kuchnię pełną radości, współpracy i smakowitych zapachów!
Podczas warsztatów dzieci:
* uczyły się bezpiecznie posługiwać nożem i deską do krojenia,
* przygotowywały kolorowe, zdrowe kanapki,
* tworzyły smakowite owocowe szaszłyki, rozwijając wyobraźnię i cierpliwość,
* a na koniec nakrywały do stołu jak prawdziwi kelnerzy, ćwicząc zasady savoir-vivre’u przy posiłku.
Zajęcia okazały się nie tylko doskonałą zabawą, ale także praktyczną lekcją zdrowego odżywiania, estetyki i kultury jedzenia.
Dzięki takim działaniom uczniowie stają się coraz bardziej samodzielni i odpowiedzialni, ucząc się, że zdrowe nawyki i dobre maniery to przepis na sukces!
Gratulujemy naszym małym kucharzom z klasy 2b za zapał, zaangażowanie i kreatywność!
