„Mistrzowie kuchni” – październikowa innowacja pedagogiczna w klasie 2b

Październik w klasie 2b upłynął pod hasłem „Mistrzowie kuchni”! To właśnie nasi uczniowie zamienili się w prawdziwych kulinarnych ekspertów! 

W ramach innowacji pedagogicznej „Umiem, potrafię, zrobię sam!”, realizowanej w klasie 2b, uczniowie poznawali tajniki zdrowego gotowania, zasad higieny oraz dobrego zachowania przy stole . Sala lekcyjna na chwilę przemieniła się w pachnącą kuchnię pełną radości, współpracy i smakowitych zapachów! 

Podczas warsztatów dzieci:

* uczyły się bezpiecznie posługiwać nożem i deską do krojenia,

*  przygotowywały kolorowe, zdrowe kanapki,

* tworzyły smakowite owocowe szaszłyki, rozwijając wyobraźnię i cierpliwość,

* a na koniec nakrywały do stołu jak prawdziwi kelnerzy, ćwicząc zasady savoir-vivre’u przy posiłku. 

Zajęcia okazały się nie tylko doskonałą zabawą, ale także praktyczną lekcją zdrowego odżywiania, estetyki i kultury jedzenia.

Dzięki takim działaniom uczniowie stają się coraz bardziej samodzielni i odpowiedzialni, ucząc się, że zdrowe nawyki i dobre maniery to przepis na sukces! 

Gratulujemy naszym małym kucharzom z klasy 2b za zapał, zaangażowanie i kreatywność! 

 
Scroll to Top